Redaktionens favoriter v.13

Raindear
Raindear

Då var det dags för vår fredagstradition. Här är redaktionens favoriter från vecka 13.

The Coathangers – ”Squeeki Tiki” (låt)

Atlanta-punkarna i The Coathangers släpper ny platta i mitten på april. Låten ”Squeeki Tiki” därifrån lär vara något för alla riot grrrls i församlingen. Vilken knockout!

Japanese Breakfast – ”Everybody Wants To Love You” (låt)

Michelle Zauner är vanligtvis med i Philadelphiabaserade indierockakten Little Big League där hon sjunger och spelar gitarr. Nu släpper hon soloskiva under namnet Japanese Breakfast och det är en platta som jämförts med bland annat Liz Phair, en ganska bra fingervisning för var det hamnar musikaliskt. Vi tänker också på Juliana Hatfield. ”Everybody Wants To Love You” är favoritlåten för tillfället.

The Glass Child – ”The Year I Disappeared” (låt, video)

Bakom The Glass Child hittar vi Charlotte Eriksson, uppvuxen i Sverige men numera baserad i Berlin. Hon har släppt två album tidigare. Den här stundtals dramatiska pianolåten är första singeln från ett kommande tredje album, och den är alldeles oemotståndligt vacker. Den snygga videon förstärker intrycken. Magi.

Anna Of The North – ”Baby” (låt)

Norska Anna Of The Norths nya låt ”Baby” lever upp till hajpen. Här dras det ner på tempot något om vi jämför med ”The Dreamer”, men Annas ljuvliga sång står fortfarande i centrum. Vi ser fram emot en fullängdare.

RAINDEAR – ”I’m The Ice” (låt)

HYMN-favoriten RAINDEAR fortsätter att gå från klarhet till klarhet och idag släpper hon nya, grymma singeln ”I’m The Ice”. Den 22 april kommer äntligen fullängdaren Embers, en platta som Rebecca Bergcrantz mestadels producerat på egen hand.

Hanouneh & The Polydramatics – ”Samantha” (låt)

Vi presenterade Hanouneh i vår FYND-sektion i december när hon och hennes band släppt sin första singel – ”Bruises”. Nu är uppföljaren här och det är bara att konstatera att intrycken består. Detta är en av de bästa soulrösterna det här landet har att bjuda på för närvarande. Vi väntar på det stora genombrottet.

ShitKid – ShitKid (EP)

Den smutsigaste musiken kommer från Göteborg för tillfället. Åsa Söderqvist aka ShitKid ger ifrån sig lo-fi-skrammel av bästa sort. Debut-EP:n lovar mycket gott inför framtiden.