Redaktionens favoriter v.19

Killers Walk Among Us pressbild

Då var det återigen fredag och dags för den traditionsenliga tipslistan från HYMN-redaktionen.

Killers Walk Among Us – ”Why the Caged Bird Sings” (video)

Göteborgsbaserade Killers Walk Among Us återkomst – tio år efter sångaren och låtskrivaren Stefan Holmbergs självmord – vill uppmärksamma återutgivningen av det självbetitlade och postumt utgivna debutalbumet. ”Why the Caged Bird Sings” är en storslagen manifestation av det bandet utmärkt sig för, nämligen känslosam och intensiv musik i gränslandet mellan post- och indierock.

Tiny Oceans – ”Excess” (låt)

På tal om indierock, Malmöbaserade Alina Björkéns soloprojekt Tiny Oceans fortsätter att mangla på i liknande ljudspår som hennes band Könsförrädare en gång befann sig i. Nysläppta singeln ”Excess” är en skrev men energisk ballad som förtjänar en plats i din spellista.

Sam Florian & I’m Kingfisher – ”Stuck to the Feeling” (låt)

Om man är en trogen HYMN-läsare lär man inte ha missat varken Sam Florian eller I’m Kingfisher. Nu gör två av Sveriges mest intressanta indieartister gemensam sak i duetten och samarbetet ”Stuck to the Feeling” och det är fint att höra hur väl de lyckas med att förena sina respektive uttryck i ett nytt, fräscht sound. Det är bara att hoppas på mer!

Missiles – ”Radio Dark” (låt)

Malmö-bandet Missiles, som vi även skrivit om tidigare, släpper idag sin debutskiva Weaponize Tomorrow. Gillar du postpunk med gothrock-vibbar så är det här kanske ditt nya favoritband. Vi på redaktionen gillar det starkt och har fastnat extra mycket för skivans mörka finalspår ”Radio Dark”. Chans finns även att se dem live – den 14 juni gör kvintetten en spelning på Medley i Malmö.

LEOBLU – ”full moon & snow boots” (video)

Berlinbaserade ålänningen LEOBLU imponerar med ”full moon & snow boots”, en stillsam men lekfull låt om längtan, full av vokaleffekter och harmoniseringar. Singeln släpps idag, tillsammans med en musikvideo som är inspelad i Kalifornien och filmad av Hannah Gonzalez.

Anna Järvinen – ”Vänder blicken” (låt)

Anna Järvinen är aktuell med charmiga och medryckande singeln ”Vänder blicken” och det är en poplåt som kläs i klassisk indieskrud – med fuzziga gitarrer – där Järvinens patenterade sång fäster som aldrig förr. Kommande albumet Sex släpps den 18 oktober.