Redaktionens favoriter v.14

Den Der Hale pressbild

Det är fredag och det innebär att det återigen är dags för HYMN-redaktionen att välja sina favoriter från musikveckan som gått.

Den Der Hale – ”Armoured” (låt)

Den Der Hale bildades ur forna Malmöbandet Insaunas och nu har det blivit dags för albumsläpp med det nya projektet. Harsyra släpps i slutet på maj och alldeles färska singeln ”Armoured” lär passa dig som gillar psych lika mycket som postpunk och kraut. 

Remember Sports – “Out Loud” (låt)

Philadelphiabandet Remember Sports lyckas golva oss rejält med singeln ”Out Loud”. Det här doftar collagerock, det luktar emo, det är indierock med ett sound som får oss nostalgiker att dregla av välbehag. Hur som helst: lyssna genast, det kommer vara dina mest välinvesterade sju minuter den här veckan. Lovar!

Damien Jurado – ”Tom” (låt)

En av vår generations största röster tillhör Seattle-sonen Damien Jurado som vid det här laget har en gedigen karriär bakom sig. Denne produktive singer/songwriter är nu aktuell med ett nytt album The Monster Who Hated Pennsylvania (släpps den 14 maj) och singeln ”Tom” som kom i veckan är ett lysande smakprov.

Japanese Breakfast – ”Posing In Bondage” (video)

Philadelphia-baserade Japanese Breakfast har släppt ytterligare en singel från sitt kommande album Jubilee och denna gång handlar det om en suggestiv ballad på temat ensamhet och längtan. Både låten och videon håller högsta kvalité.

Squirrel Flower – ”Hurt a Fly” (video)

Squirrel Flower – till vardags Ella Williams – skapar snyggt producerad indierock och nya singeln ”Hurt a Fly” präglas av ett skönt driv, med en sylvass gitarrslinga som sätter den rätta rock’n’roll-nerven. Williams andra fullängdsalbum Planet (i) släpps senare i år.

Dead Neanderthals – ”Rat Licker” (album)

Holländska Dead Neanderthals är bland det hårdaste och häftigaste vi hittar inom improvisation idag. Ibland har de spelat in låtar som varat i 40 minuter, på nya Rat Licker gör de tvärtom och bjuder på 12 stycken med en total speltid på 9 minuter och 18 sekunder. En surrealistisk och fascinerande mix av frijazz, noise och grindcore.