Veckans FYND: Del III, Spice Boys och Hanouneh & The Polydramatics

Del III
Del III

Årets sista veckans fynd-sektion är här. Passa på att tipsa oss om grymma band och artister som borde få en plats när vi kör igång det här formatet igen i januari. Mejla red@hymn.se.

Del III

Göteborgsbaserade poppunkiga Del III har precis släppt sin första singel med tillhörande video – ”Kom Närmare”. Joan Jett, Masshysteri och Gamla Pengar är några av de influenser bandet nämner, något som till viss del hörs på debutsingeln. I mitten på januari kommer ep:n Guds Dotter.

Spice Boys

Musikmeckat Umeå fortsätter att bjuda på grym musik. Spice Boys gör skramlig psykpop med garagekänsla och postpunkiga inslag. En debut-ep ska vara på väg och enligt uppgift är det Chicagojazzen (Erik Karlsson) som står för produktion.

Hanouneh & The Polydramatics

Skånska Hanouneh och hennes The Polydramatics släppte en urvacker singel i veckan. Souljazziga ”Bruises” ger oss mäktiga Amy Winehouse-vibbar och det råder ingen tvekan om att Hanouneh har en en de bästa rösterna vi hört inom genren på länge. En fullängdare är planerad till 2016.