VIDEOPREMIÄR + TÄVLING: llawgne & KLASS II – ”Stockholmsmusik”

llawgne, eller Mathias Engwall som han egentligen heter, är aktuell med ett nytt album som släpps den 17 maj, men redan nu är singeln ”Stockholmsmusik” här.

– Den handlar om allas vår vilja att passa in och höra till. I en värld av till synes oändligt många val är det tryggt och enkelt att göra som alla andra. Det är förståeligt, men det leder också till att det mesta liksom känns likadant. Den hade likaväl kunnat heta ”Göteborgsmusik” men det hade inte varit riktigt lika kul. Första delen sjunger jag på engelska, sen kommer Alex Pettersson från Klass II och kör resten på svenska, som pricken över i:t, säger Mathias.

Göteborgaren Marcus Kristiansson har gjort den tillhörande videon. Mathias berättar:

– Han har tagit den klassiska Gbg/Sthlm-rivaliteten och dragit upp allt till elva. Det är IFK, fiskar, tunnelbana och Loket – allt enligt upphovsmakaren själv inspirerat av en svensk stumfilm från 1922 som heter Häxan.

PREMIÄRTITTA NEDAN:

HYMN har dessutom kommit över en llawgne-tshirt och vinyl för utlottning. Vill du vara med och tävla så svara på frågan nedan och skicka svaret till red@hymn.se senast på måndag 6 maj kl 15. Märk ämnesraden med ”llawgne”.

I vilket smått ikoniskt indiepopband från Malmö spelade Mathias Engwall trummor en gång i tiden?