Redaktionens favoriter v.14

Citizens Band Orchestra press

I Redaktionens favoriter v. 14 ryms musikgodis som räcker hela långa långfredagen och påskhelgen. Glad påsk!

Citizens Band Orchestra – ”Paula” (låt)

David Fridlund fortsätter att leverera intima lo-fi-betraktelser från det stora landet på andra sidan Atlanten. Andra singeln från kommande Citizens Band Orchestra-albumet (ute på Adrian Recordings 14 april) heter ”Paula” och handlar om en kund i secondhand-affären i Austin där Fridlund arbetade under tidigt tiotal. Väldigt personligt och fint.

Princis – ”One Day I’ll Rise Up” (låt)

Princis släppte nyligen ”One Day I’ll Rise Up”. Låten är den engelska versionen av ”Jag kommer flyga” från fjolåret. Det är den första låten som ges ut som översättning från Gotlands-artistens album Hemma. Senaste i sommar kommer uppföljaren Home, den engelska systerskivan. ”One Day I’ll Rise Up” berättar, precis som sitt svenska original, om Princis dröm om att lyckas som artist.

boygenius – The Film (video x 3)

boygenius har inte bara gjort årets bästa album, de har även årets bästa PR-kampanj. I den ingår bland annat en musikvideo regisserad av skådespelerskan Kristen Stewart där de tre spår som släpptes som en första teaser inför skivan i vintras fått visuell kostym. The Film tydliggör verkligen att det inte finns någon frontfigur i det här projektet utan att Julien Baker, Phoebe Bridgers och Lucy Dacus spelar huvudroller alla tre. Supergrupp var det ja!

A Crystal Clear Moment & Emmy Apetrea – ”We Come Around (Pray For Serenety)”

A Crystal Clear Moment har en ny sångerska i begåvande Emmy Apetrea och nya singeln ”We Come Around (Prat For Serenety)” är perfekt radiopop för en biltur längs road 66.

Zanias – ”Burial” (singel)

Tredje singeln från Zanias kommande album bjuder på mörk och slagkraftig electropop anno 2023. Håll utkik efter hennes tredje fullängdare som släpps den förste maj.