Musikvideor du inte vill missa – mars

De senaste musikvideorna från Porter Robinson, Elsa y Elmar, och Olivia Rodrigo presenterar en fascinerande blandning av kreativa uttryck som sträcker sig från animerade scener om mens till satiriska skildringar av romantiska relationer. Mars månads utbud av musikvideor är scannat och klart av HYMNs Sofie Tedenstad Svebring.

Porter Robinson – ”Cheerleader” (Regi: Hugh Mulhern)

Precis som låttiteln antyder handlar videon om en typ av cheerleaders, i detta fall ett ökande antal galna fans i cheerleading-dräkter som jagar efter Porter. En fantasifull mix mellan verklighet och animation som bjuder på charmiga överraskningar.

Elsa y Elmar – ”entre las piernas” (Regi: Frederick Venet, animation: The Crux animation studio)

En animations-stil och ett koncept som bara skriker ”wow”. Videon utforskar femininitet, kropp och jaa – mens, helt enkelt.

Olivia Rodrigo – ”Obsessed” (Regi: Mitch Ryan)

I ett hav av vitklädda skönhetsdrottningar vrålsjunger Olivia Rodrigo om att hon är besatt av sin partners ex. Det bästa med videon är alla komiska texter på skönhetsdrottningarnas ordensband, som beskriver deras relation till sina ex. Några exempel är: ”Miss thought she was the one”, ”Miss also thought she was the one”, ”Miss mom´s favourite”, ”Miss focus on my career” och ”Miss put him in therapy”. Kolla själv för att se resten.