Redaktionens favoriter v.16

49 Winchester - foto: Thomas Crabtree

Då var det återigen fredag och dags för HYMN-redaktionen att samla sina musikfavoriter i en tipslista!

49 Winchester – ”Yearnin’ For You” (låt)

Country är som bekant en genre som säljer stort just nu, så framtiden lär vara ljus för Virginia-sextetten 49 Winchester. Medryckande singeln ”Yearnin’ For You” – hämtad från bandets kommande femte album – gör åtminstone oss nyfikna. Missa inte spelningen på Kägelbanan i Stockholm den 17 maj.

Sabrina Carpenter – “Espresso” (video)

Efter Olivia Rodrigos raketkarriär är det nu dags för nästa fd. Disney Channel-stjärna att visa framfötterna. Säg hej till Sabrina Carpenter! Videon till singeln chillwave-discopärlan ”Espresso” är het som en sommardag på stranden (pun intended). Ett trevligt inslag i vardagen när Sverige bjuder på lynnigt aprilväder. Dessutom en solklar (!) hit. Sabrina gästar ävengirl in reds nya album som släpptes i förra veckan.

Jamie xx + Honey Dijon -”Baddy On The Floor” (låt)

Om du ska ut och skaka rumpa i helgen är det här den perfekta låten att värma upp till. Och det kommer mer av denna vara, Jamie xx släpper nämligen nytt album i år. Det är väl ingen direkt högoddsare att det kommer bli en fest för den som gillar dansmusik? Ps. Singeln funkar minst lika bra att springa eller diska till om du inte är ett fan av att svänga de lurviga.

Belle and Sebastian – ”What Happened to You, Son?” (låt)

Indiepopinstitutionen från Glasgow borde inte behöva någon närmre presentation. I sommar är Belle and Sebastian med och kuraterar festivalen The Glasgow Weekender på hemmaplan. De besöker även Skandinavien med nedslag på bland annat Roskildefestivalen och Cirkus i Stockholm. I veckan kom fina ”What Happened to You, Son?”.

Steph K – ”Henne” (låt)

Den som är inne på svensk r&b kan inte ha missat Steph K, och med nya singeln imponerar detta stjärnskott än en gång. ”Henne” är en gripande men också stencool låt om svek.

Kite, Anna von Hausswolff, Henric de la Cour – ”Losing” (låt)

Snacka om superkvartett när Nicklas Stenemo och Christian Hutchinson Berg från Kite gör gemensam sak med Anna von Hausswolff och Henric de la Cour. Den nya singeln ”Losing” griper tag i lyssnaren från första stund, där den till en början avskalade ljudbilden byggs upp av synthar och trummor och mynnar ut i en maffig symbios av sång från Nicklas Stenemo, Anna von Hausswolff och Henric de la Cour. Stämningsfullt och kanske det vackraste på länge.

Rhinestone Pickup Truck – ”Grievous Coumo” (låt)

Bakom namnet Rhinestone Pickup Truck hittas Jake Orral från hyllade JEFF The Brotherhood och nya singeln ”Grievous Coumo” är amerikansk alternativrock av högsta klass. Det går att hitta en massa referenser, men vi nöjer oss med att konstatera att det är en riktigt bra låt. Håll utkik efter kommande albumet Self Deprecation At Hourly Rates.