Redaktionens favoriter v. 17

Loma, foto: Emily Cross

Det är fredag och dags för HYMN-redaktionen att dela med sig av den traditionsenliga tipslistan.

Loma – ”How It Starts” (video)

Fans av Low och annan slowcore – se hit! Loma, med Emily Cross i spetsen, borde vara något som faller er i smaken. ”How It Starts” är första smakprovet från kommande skivan How Will I Live Without a Body? – bandets tredje i ordningen – som ges ut av legendariska Sub Pop i slutet av juni. Missa inte den tillhörande magiska videon.

Mariam The Believer – ”Tiny Animals” (låt)

Mariam The Believers röst är en av de största vi har i det här landet så vi är inte sena på bollen när hon nu äntligen presenterar nytt material. Singeln ”Tiny Animals” är skapad för en kammarorkester med viola, cello, keyboards, piano, percussion och harpa. Samtidigt är anslaget, som alltid, experimentellt. Resultatet är både sårbart och vackert.

Linn Koch-Emmery – ”No Hands” (låt)

Det börjar närma sig albumsläpp och ”den andra svåra fullängdaren” för Sveriges egna indierockdrottning Linn Koch-Emmery. Den 23 maj ser Borderline Iconic dagens ljus, ett album som gör upp med en uppväxt kantad av psykisk ohälsa och psykofarmaka. Nya singeln ”No Hands” har en given plats på denna lista.

Beverly Kills – ”Sunset Drive” (låt)

Göteborgsbaserade Beverly Kills har släppt en singel som låter precis som titeln avslöjar – det vill säga som en bilfärd i solnedgången. Ljudbilden är skimrande, gitarren smeker medhårs och produktionens luftighet ger ett inbjudande intryck. I höst släpps bandets andra album.

Nilüfer Yanya – “Like I Say (I Runaway)” (video)

Nilüfer Yanyas nya grunge-poppiga singel kommer med en snygg video på Runaway Bride-tema. 100% likeable.