VIDEOPREMIÄR: Vargtimma – ”Fandango”

Göteborgsbaserade Vargtimma är tillbaka med nya singeln ”Fandango” och HYMN har fått äran att premiärvisa videon. Titta nedan och ta sedan del av en kortare intervju.

Berätta om er nya singel ”Fandango”.

– När vi spelade in Fandango gick vi in med ambitionen ”make bossa nova cool again”. Låtens sound inspirerades dock i slutänden inte bara av Bossa nova utan av en rad olika Latinamerikanska musikgenrer. Denna musik passade den förföriska stämning vi ville åstadkomma i videon. Låten handlar om att känna skuld över att inte längre klara av att hålla gnistan vid liv. That old spark om du fattar vad jag menar. Fattar du vad jag menar?

Har ni lyssnat på något speciellt i samband med inspelningen?

– Yes, har lyssnat på främst två saker. Latinamerikansk musik och den förföriska delen av Leonard Cohens låtkatalog.

Älskar att ni har med gurka på låten. David Bowies ”The Man Who Sold The World” är en av mina favoriter med nämnda instrument. Har ni några egna favoriter? 

– Vår basist Johan Reiman är smått besatt av låten ”We Gettin’ Down” av Weldon Irvine. Där är en gurka med. Eric, trummisen i bandet tycker egentligen att gurkan är en styggelse. Men Fandango changed his mind.
Hur kom ni på idén till videon? 

– Mycket föll på plats när vi spelade in videon tillsammans med vår eminenta filmare Gustav Påhlsson. Vi gick in med endast en idé: att alla medlemmar i bandet vid ett givet tillfälle förvandlas till en dansk designermöbel. Vi insåg snabbt att ingen av oss ägde någon dansk designermöbel så vi fick nöja oss med den tysk-österrikiska Thonet-stolen som vår sångare Jens hade. Ett centralt moment i videon är när alla i bandet turas om att sitta på stolen och tittar in i kameran.

Personligen får jag vibbar av att vara på en maskeradbal under barocken. Är jag ute och cyklar?

– Inte är du ute och cyklar inte. Dina vibbar stämmer bra överens med vad vi tänkte oss. Vi ville också återskapa den där Eyes wide shut-känslan. Minus alla creepy ritualer och shit de håller på med.

Vad händer framöver?

– Vargtimma fortsätter sitt korståg, i kampen mot den stagnering som musiker runtom i världen finner sig i pga pandemin. Vi vägrar helt enkelt att sluta släppa nya grejer. Håll utkik under 2021 för fler spännande låtsläpp, musikvideor och annat kul! OCH vi ska spela live ikväll! Här är en länk!