INTERVJU + PREMIÄR: Vargtimma – ”Twilight”

Göteborgsbaserade Vargtimma är tillbaka med nya singeln ”Twilight” och de som följt bandet märker snabbt att denna låt skiljer sig en hel del från gruppens tidigare material. Detta är nämligen medlemmarnas svar på att Håkan Hellström inte kan spela på Ullevi i sommar – resultatet är ett möte mellan indiepop och arenarock, där den genomsyrande känslan är frihet och att allt är möjligt.

Frigör hårknuten, välkomna våren och se till att lyssna på ”Twilight”. Premiär nedan och ta sedan del av en kortare intervju.

Berätta om nya singeln ”Twilight”.

– ”Twilight” är vår nya låt som vi hoppas sätter igång sommaren! Den är lite ”indiepop möter arenarock” om vi ska vara helt ärliga. Eftersom det inte blir nån Håkan på Ullevi i år så vi fyller vi gapet. 

Vad handlar texten om?

– Texten är en hyllning till ens hjältar och en kapitulation inför deras storhet – den storhet man själv aldrig kommer att uppnå. Själv är man bara nån liten handlingsförlamad Prufrock-figur som drömmer om Michelangelos hjältar.

– I ”Twilight” är den stora hjälten Springsteen, han är David-gestalten. Twilight betyder ju skymning, och det är så låtens protagonist värderar sitt eget liv och sin egen tid – han missade allt och tvingas växa upp i de stora hjältarnas skymningstid.

Tog det lång tid att färdigställa låten?

– Det är lite som när Dylan kallade Like a Rolling Stone för ”this long piece of vomit”. Man har liksom levt och burit på den här låten länge men när den väl kom så gick det fucking fort asså. 

Hur startade processen?

– Det började för längesen, när Jens började lyssna på Springsteen. Sen åkte Jens och Simon på roadtrip i Europa och pratade om deras kärlek till Bossen. När de kom hem så samlades gänget och spelade in ”Twilight”. 

Hur skulle ni beskriva er musik?

– Vanligtvis kallar vi vår musik för pianodriven indiepop men på just ”Twilight” skrevs mycket av musiken på gitarr. Vi brukar också kalla vår musik romantisk, både i anslag och andemening. Det stämmer ABSOLUT in på ”Twilight”. 

Vad händer härnäst?

– 2021 fortsätter. Vi har väldigt många och varierade släpp planerade i år som kommer visa bandets olika sidor. Vi får se vad folk gillar bäst. Det folk gillar mest – det kommer vi satsa på. Vi har ingen fucking tid att vara ”svåra” – IT’S A RUNAWAY DREAM AT THE END OF THE LINE!

Foto: Gustav Påhlsson