VIDEOPREMIÄR: Agent Side Grinder – ”MM/CM”

Foto: Ludvig Lindqvist

Lagom till höstmörkrets intåg släpper Agent Side Grinder en ny video till låten ”MM/CM”. Spåret är hämtat från bandets senaste album A/X och videon har premiär här på HYMN idag.

Videon har spelats in och regisserats av Jacob Frössén, skapare av flertalet musikvideos samt de uppmärksammade filmerna The heart is a drum och En film om Olle Ljungström. Idén till videon fick Jacob i våras under en karantänperiod hemma med sin dotter.

– För att ha något att göra och fixa med under denna tid så började vi filma den här musikvideon, en slags karantänvideo. Min dotter kom med idéer som t ex att måla Agent Side Grinders X-logga i ansiktet och vilka danssteg som skulle tas, och jag filmade och skötte rökmaskinen och kameran som vi monterade på en skateboard för åkningar. Vi fick även låna Agent Side Grinders scendekor i form av X-loggan, berättar Jacob.

ASG är under hösten aktuella med en remix-version av A/X, kallad REMA/X. Den innehåller remixer av bl.a. Ash Code, Buzz Kull och Siri Karlsson. ”MM/CM” har där fått en behandling av Sveriges okrönte dub-kung Hidden Operator aka Johan Skugge. Skivan som släpps på Progress Productions, kommer även att innehålla en ny outgiven ASG-låt, ”The Archives”. I väntan på det kan du vila ögonen på den nya snygga videon nedan: