Redaktionens favoriter v.51

070 Shake

Det är fredag och dags för den sista omgången av Redaktionens favoriter i år. Nu tar formatet en liten paus. Njut av helgerna!

070 Shake – ”Under The Moon” (låt)

New Jersey-rapparen 070 Shake byter genre för en stund och bjuder med färska singeln ”Under The Moon” på urban pop. Väldigt lovande inför det kommande debutalbumet.

Veiv – ”It’s Hard” (video)

Malmöbandet Veivs DIY-estetik i både video och låt får oss att längta tillbaka till svunna tider – läs: nittiotalet.

Paola – ”Dreamer” (låt)

Paola Bruna (då Åhlund) känns kanske igen från det tidiga nollnolltalets svenska popscen. Men trots att tiden har gått känns Paolas återkomst till rampljuset högst aktuell. Nya låten ”Dreamer” är en popkaramell som ”som vill ge styrka åt alla som blivit dissade av någon man håller av”. Perfekt för indiedansgolvet!

Violet Cheri – ”Scared to Be Happy” (låt)

Stockholmsbaserade Violet Cheri är aktuella med den första singeln från kommande debutalbumet. Gillar du stökig indiepop som t ex Bad Cash Quartet eller Niccokick så diggar du förmodligen det här med. Medan vi väntar på det kommande albumet som släpps till våren, så kan vi gladeligen tillbringa julhelgen med ”Scared to Be Happy” i lurarna.

Young Thug feat. Gunna – ”Diamonds” (låt)

Young Thug släpper deluxe-version av albumet So Much Fun och från denna utgåva hämtas nya spåret ”Diamonds”. En av vår tids främsta artister visar att kreativiteten är intakt.

STAINWASHER – ”Helga natt” (jullåt)

Tänk att det absolut vackraste vi skulle höra den här veckan var en droneversion av klassiska ”O helga natt”. Nu är vi mer än redo för att fira jul!