Redaktionens favoriter v.44

Jonathan Johansson. Foto: Fredrik Nystedt/Rockfoto

Det är återigen fredag och dags för HYMN-redaktionen att lista några musikaliska höjdpunkter från veckan.

Jonathan Johansson – ”Högt över havet” (Arja Saijonmaa-cover)

Jonathan Johansson myser in sig i höstsofforna i och med sin medverkan i det trevliga underhållningsprogrammet Så mycket bättre. Men den som trodde att han skulle ha planer på att leverera trötta covers hade fel. Han rivstartade första veckan med en tolkning (nåja) av Lasse Holms Arja Saijonmaa-hit ”Högt över havet”. Det låter inte som samma låt över huvud taget, men det låter som Jonathan Johansson och det ju alltid bra. Vi väntar spänt på vad han ska leverera imorgon. Så himla trevligt med lördagsunderhållning!

https://open.spotify.com/track/7CbHAyLe0i78TEhgMN1Gq5?si=cf232264a9ca4ade

danmarck – ”Bullet” (Misfits-cover)

Zorch Productions ger ut en hyllningsskiva till horrorpunk-pionjärerna Misfits. En av tolkningarna har gjorts av danmarck, som tar sig an klassikern ”Bullet” på ett alldeles lysande sätt! Vissa fraser från orginalversionen är borttagna och en flirt med ”China Girl” har lagts till. Alla vinylsamlare bör även lägga på minnet att hela hyllningsskivan kommer att släppas i fysisk form under 2024 med titeln Why am I such a misfit?

Scout – ”Who” (låt)

Linn Koch-Emmerys tvillingsyster Lea hittas bakom aliaset Scout som är aktuell med singeln ”Who”. Med ett poppigare anslag än syrran men med samma coola attityd och förmåga att skriva gjutna låtar har Scout – som är baserad i London – alla förutsättningar att nå brett.

Stainwasher – ”Circle Trails” (låt)

Passande nog släppte Stainwasher, aka Sveriges mest Twin Peaks-vajbande artist, ny singel lagom till Halloween i tisdags. Sånt rysmys. För fans av Grouper och (såklart) Julee Cruise.

Promenade Cinema – ”Alone at Parties” (låt)

Även brittiska Promenade Cinema timade in ett singelsläpp till Halloween. Nya ”Alone at Parties” är en stark, melodiös, mörk synthpopdänga som för tankarna så smått till svenska Ashbury Heights. I början av december blir det Sverigebesök på Malmöbaserade synthfestivalen electriXmas som i år presenterar sin kanske mest framåtblickande line-up någonsin.

Spunsugar – ”White Sneakers” (låt)

Malmö-bandet Spunsugar släpper idag synthiga och mörka indielåten ”White Sneakers”, som enligt bandet är en sorglig kärlekslåt och som sådan funkar den alldeles utmärkt. På sång hittas basisten Felix Sjöström.