Redaktionens favoriter v.14

Agent Blå. Foto: Nelly Daltrey

Hurra för fredag! Hurra för all den fina musik som kommit under veckan. Här är ett urval.

Agent Blå – ”The Fascination of Self-Sabotage” (låt)

Som en uppladdning inför nya albumet som släpps om prick en vecka är det idag release för Agent Blå-singeln ”The Fascination of Self-Sabotage”. För den som gillar postpunk-doftande, gitarrdriven indierock (vem gör inte det?) är detta verkligen mumma. Missa inte releasefesten i Göteborg nästa helg.

Elin Ottilia – ”Here Comes The Rain” (låt)

Hur trötta vi än är på regn och rusk kan vi inte låta bli att älska detta. HYMN har tidigare beskrivit Malmöbaserade Elin Ottilia som en svensk Phoebe Bridgers och när nu andra singeln anländer manifesteras detta epitet ytterligare. I maj kommer debut-ep:n från denna talang. Något att se fram emot.

Olov Antonsson – ”Älvarna inom oss” (låt)

Umeåsonen Olov Antonsson följer upp utmärkta albumet Hänger kvar i en dröm (läs Rick Titrös 9/10-recension här) från förra året med fina låten ”Älvarna inom oss”. Och precis som vanligt visar han på att han är en textberättare av rang, den här gången beskriver han vårens första kvällar i Västerbotten på ett otroligt vackert och melankoliskt sätt.

Funhouse – ”You and You Alone” (låt)

Den klassiska Malmögothakten Funhouse är snart tillbaka med första nya albumet på två decennier! ”You and You Alone”, andra singeln från kommande Sometimes I Wish, är tidlös rock på en smakfull viktoriansk picknick.

Beachwood Sparks – ”Torn In Two” (låt)

I början av 2000-talet hyllades Beachwood Sparks unisont för sitt debutalbum och uppföljaren Once We Were Trees. Två album fyllda till bredden av folkinspirerad countrypop. Senaste albumet The Tarnished Gold släpptes 2012 och nu är de tillbaka med spröda och medryckande singeln ”Torn In Two”. Bandets kommande album Across The River of Stars ges ut den 19 juli.

Peggy Gou – ”1+1=11” (låt)

Nyligen utannonserade Peggy Gou debutalbumet I Hear You och senaste smakprovet ”1+1=11” imponerar med sin luftiga och dansanta produktion. Nämnda skivans släpps 7 juni via XL Recordings.