Redaktionens favoriter v.4

Foto: Johan Bergmark

Precis som alltid på fredagar – här är ett gäng musiktips från HYMN-redaktionen.

EP’s Trailer Park – ”Full Moon Ruth” (låt)

Veckans finaste hyllning kommer från Eric Palmqwist och hans EP’s Trailer Park. I höstas återvände Eric till engelska språket, och den americana-doftande musik han gjort sig ett namn med, med singeln ”Yung Nil (Into the Wild)”. I veckan kom smakprov nummer 2 från kommande skivan. ”Full Moon Ruth” är en alldeles ljuvlig låt om hans dotter. Missa inte heller b-sidan, som är en demoversionen av låten, inspelad på mobiltelefon.

NORDMARK – ”Escape” (låt)

Per Nordmark (Fireside, Breach osv) har ett konceptalbum (The Building) på G och nya singeln ”Escape” är den tredje i ordningen att släppas därifrån. Grant körar på låten som handlar om att vara fast mot sin vilja. Det här är en storslagen poplåt som har en refräng som sätter sig direkt.

Tor Lundvall – ”There Must Be Someone” (box, retro)

Idag släpptes Tor Lundvall-boxen There Must Be Someone som bland annat rymmer en expanderad version av konstnären och ambientartistens borttappade tidiga ”synthpopalbum” A Strangeness In Motion. En fascinerande resa in i lågmält geniala Lundvalls vackra och melankoliska, kreativa värld.

Tribulation – ”Axis Mundi” (video)

Det råder ingen tvekan om att det bästa landet har att erbjuda inom metal kommer från Tribulation. Nu släpps bandets andra singel med tillhörande video från kommande EP:n Hamartia. ”Axis Mundi” är ytterligare en tung och dystopisk singel som bara blir bättre och bättre vid varje lyssning. Vi sätter den här på repeat.

Videon är regisserad av Johan Bååth och Astrid Bergdahl.

Bart – ”Turncoat” (låt)

Toronto-baserade Bart gör medryckande och småskruvad indiepsykedelia, och nya singeln ”Turncoat” är en riktig banger i samma anda som exempelvis Parquet Courts. Det ska bli spännande att följa detta bands utveckling.

Cordae feat. Anderson .Paak – ”Two Tens” (låt)

Cordae och Anderson .Paak är tillbaka med ytterligare ett samarbete och softa ”Two Tens” – producerad av J. Cole – är bomullsren R&B-pop av bästa sort. Beatet ger vibbar av TLC och det är aldrig fel med 90-talsinfluenser.