VIDEOPREMIÄR: Veiv – ”Anything You Say”

Malmöbaserade Veiv hämtar till stor del sitt bränsle i den alternativa grunge och noise-indierocken från nittiotalet. ”Ofta ösigt och peppigt tempo, rått och skitigt emellanåt” som de själva beskrev det i en tidigare intervju. I början av året släpptes EPn Beehive och nu har ett av spåren ”Anything You Say” fått en tillhörande DIY-video som vi är stolta över att få premiärvisa här på HYMN.

Bandet berättar om låten och idén till videon:

– Vi började faktiskt skriva ”Anything You Say” redan 2017. Då var det bara Jimmy och Kristina kvar från ett tidigare musikprojekt och precis innan Veiv bildades. Vi hade ingen bra vers och pausade skrivandet i tre år, men utgångspunkten var ”tidigare relationer där man börjat känna sig apatisk av allt drama och liksom börjat skita i hur det går”.

– Vi demonstrerar såklart inte bara känslan av likgiltighet i videon, utan också ilskan, utmattningen och lyckoruset efter att man lämnat en så giftig relation. När vi gör musikvideor jobbar vi dock väldigt spontant och försöker inte känna oss allt för pressade och obekväma framför kameran. Därför lägger vi ofta mycket tid på att filma idéer vi brainstormar fram på plats, speciellt sådant som känns knäppt eller ologiskt, till exempel när Jimmy sjunger omringad av ett gäng fläktar eller när Andréa slår med den lilla hammaren på väggen i takt till musiken. Vi kan inte påstå helt ärligt att fläktarna symboliserar motgång i livet eller att det ska föreställa att man bankar ur sig frustration, men man får gärna tolka in sådana budskap. Kul var det i alla fall och vi är glada över att vi nu får släppa ännu en video i DIY-anda!

VIDEOPREMIÄR NEDAN:

Foto och redigering av Jimmy Hertzman.

– Bilden på Kristina är från en av inspelningsdagarna och statuerar kanske ett exempel på hur våra inspelningar kan se ut när vi brainstormar.