VIDEOPREMIÄR: Badlands – ”Out of Reach”

Foto: Björn Wahlström

Malmöbaserade Catharina Jaunviksna är aktuell med ett nytt album under pseudonymen Badlands – den 5 mars släpps skivan Djinn som kan ses som en bearbetning av de oklara omständigheterna kring hennes mors bortgång.

Därifrån är nya singel ”Out Of Reach” hämtad, ett utmärkt smakprov på Badlands mörka, kosmiska elektropop.

– Musik fyller ju i det där obestämbara som vi inte kan sätta ord på. “Out of Reach” är typiskt en sån låt. Den kom till för att jag inte kunde formulera inför mig själv vad som höll på att hända, men det var bara tvunget att komma ut på nåt sätt. Det är en enkel låt om nåt sjukt jobbigt. Om sanning och konsekvens. Sorg, svek, illusioner. Låten är mitt sätt att säga förlåt till någon, jag var dum, men det var du också. Men den betyder säkert nåt helt annat för lyssnaren, som är precis lika sant. Oavsett situationen så berättar ”Out of Reach” om stunden då du inser att det är game over och det är dags att gå vidare, fastän du egentligen inte vill, säger Catharina.

Idag är det premiär för den tillhörande videon, som är skapad av Björn Wahlström. Catharina berättar:

– I linje med låten så ville vi göra en väldigt enkel video om nåt sjukt jobbigt. Och precis så blev det.

Premiärtitta nedan: