Redaktionens favoriter v.3

Badlands. Foto: Mattias Jeppson

Det är fredag och det innebär att det är dags för HYMN-redaktionen att tipsa om ett gäng färska musikfavoriter.

Badlands – ”Southbound Call” (låt)

Badlands (Malmöbaserade Catharina Jaunviksna) släpper nytt album i mars och därifrån är singeln ”Southbound Call” hämtad. Den som tidigare fallit för artistens drömska syntpop lär inte bli besviken.

Tiki & The Hotstuff – ”Hey Kid” (video)

Tiki & The Hotstuff består av Andreas och Natalie som också är med i indiepop/postpunk-bandet St Andreas. Inom ramarna för sidoprojektet låter de 80/90-tals-nostalgi möta både rap och indierefränger. Missa inte aktuella singeln och videon ”Hey Kid”.

wy – ”Come Here” (låt)

Malmös ledsnaste duo wy är äntligen aktuella med nytt material! I maj kommer en tredje fullängdare, den här gången via Rama Lama Records och i veckan släpptes ett förtjusande smakprov i form av singeln ”Come Here”. Tillbakalutat men alldeles underbart.

Klass II – ”Drömmar” (låt)

Göteborgsbaserade Klass II är tillbaka med nya singeln ”Drömmar” och detta är en melodiös och träffsäker indiepärla. Ljudbilden är lagom skränig, sången släpig och låten borde passa perfekt för ett dansgolv bortom innerstan. En får väl drömma?!

Elseebub – ”Counting Blessings” (video)

Ännu mera Göteborg! Det är inte första, och med all säkerhet inte sista gången vi har anledning att nämna Elseebub här på HYMN. Nya låten och videon förkroppsligar artistens väldigt personliga och ytterst charmiga uttryck.