Redaktionens favoriter v.23

John Riggebo. Foto: David Möller

Det är fredag och återigen dags för HYMN-redaktionen att lista favoriter från senaste tiden.

John Riggebo – ”Aminosyror” (låt)

Malmöbaserade John Riggebos experimentella och lekfulla singel ”Aminosyror” har en självklar plats på den här listan. På dryga två minuter hinner han sjunga om Jesus finger, luftfuktighet och att vara en ”jelous guy”. Låter det bisarrt? Det är det också, men befriande unikt.

KATTHEM – ”Sveriges Sherlock” (låt)

ÄNTLIGEN har någon kommit på den briljanta idén att skriva en punklåt om Sveriges Sherlock Holmes – Leif GW Persson! Spåret kommer från alltid lika intressanta KATTHEM. Hämtad från kommande debutalbumet Vackra lögnerskor.

Emma Ruth Rundle + Mastodon + YOB + Old Man Gloom – ”Running Up That Hill” (Kate Bush-cover)

De här väldigt speciella tiderna har väckt kreativiteten hos många och nya samarbeten poppar upp dagligen, men det här måste väl ändå vara veckans mest gjutna video/cover? Straffar!

Kite – ”Teenage Bliss” (låt)

Kites nya singel ”Teenage Bliss” hörs tydliga spår av samarbetet med elektroniska Blanck Mass. I högt tempo rycks vi med i dansanta elektropopbeats i en låt som rymmer både tonårskärlek och Kites magiska syntar. Oavsett om vi dansar ihop eller isär i sommar så är ”Teenage Bliss” precis den låt vi behöver.

Åkervinda – ”Nu är det gott att leva” (låt)

Den fantastiska vokalkvartetten Åkervinda hälsar sommaren välkommen på bästa sätt. Svårt att tro annat än att det blir en bra sommar när man hör denna finfina Olle Adolphson-tolkning.

Hatchie & The Pains Of Being Pure At Heart – ”Sometimes Always” (Jesus & Mary Chain-cover)

Den som kan sin shoegaze-historia är säkert bekant med Jesus & Mary Chain-singeln ”Sometimes Always” som släpptes 1994 och gästades av Hope Sandoval (Mazzy Star). Idag släpps en uppdaterad jättefin version signerad (nyligen splittrade) The Pains Of Being Pure At Heart och Hatchie.