VIDEOPREMIÄR: Ragata – ”Nu å jag”

Få svenska liveband har lika mycket pondus som skånska Ragata. Med stencoola Ragata-Anna i spetsen, krossar de allt motstånd när de levererar punkhits och politiska slagord omvartannat. Nu är de aktuella med en första singel från kommande albumet Rebell som släpps 21 februari.

Anna berättar om varför de valde att starta bandet och om glädjen de känner inför att spela live.

– Målet var att skapa ett band som vi själva ville se. Något fett och peppigt. Livespelningarna är själva grejen med Ragata! Det är ju det som är riktigt fint, att få festa och röja tillsammans. Vi festar för vår rätt att kämpa! Nu har vi hållit på ett tag och spelat mest i Skåne men även i Göteborg, Stockholm och Tyskland. Men självklart kommer Ragata att sprida sitt glitter över resten av världen också. Så bra är vi! Vi är världens bästa band!

Idag är det premiär för låten ”Nu å jag”. Kan du berätta lite om den?

– Jag skrev den när jag tänkte på allt skit. Ibland bara hopar sig alla jävla problem. Man kommer in i en låg period, eller när något verkligt hemskt har hänt. Ändå kan man mitt i all skit känna lycka. Man kanske sätter på en asbra låt – eller att naturen, lukten eller vinden bara gör att man mitt i all olycka känner ett lyckorus. Jag ville fånga den känslan i en låt. Det blev  ”Nu å jag”.

Videon är regisserad och producerad av Anna Åhlander och fotad av Linnea Sparén. Utöver musikvideon jobbar de båda med egna dokumentärfilmsprojekt och försöker samtidigt slå sig fram i filmbranschen.

”Man kanske sätter på en asbra låt – eller att naturen, lukten eller vinden bara gör att man mitt i all olycka känner ett lyckorus”

– Det kändes självklart att Anna Åhlander skulle fixa videon. När hon drog med Linnea Sparén blev det klockrent. Det har varit en fröjd att jobba med dem. Så proffsiga och lätta att samarbeta med, säger Anna.

Videon är en berättelse där vi följer en person som genom att lyssna på låten gör att hon åker till en plats där hon kan vara med sig själv och landa i nuet. Detta varvas med den ösiga känslan bandet ger under sina livespelningar.

Premiär på HYMN!