Ice Bunny: ”Det blev en härlig kontrast mellan mjukt och hårt”

Unga stockholmska gothpop-divan Ice Bunny har beskrivits som Marilyn Mansons och Britney Spears kärleksbarn. Nu är hon aktuell med sin tredje singel ”Gums”, på vilken producenten dvl har bidragit med sin erfarenhet från modern pop, trap och 20s emo.

Låten, som hon själv beskriver som ”100% rosa” och ”både söt och äcklig på samma gång” handlar om kärlek men också om…visdomständer. HYMN kollade läget med Ice Bunny.

Varför har du gjort en låt om visdomständer?

– Haha, mina egna visdomständer hade precis börjat växa när vi började skriva ”Gums”. Det kändes så märkligt att få nya tänder igen, att idén väcktes att göra en låt om det. ”Gums” handlar även om att vara nyförälskad. Det blev en härlig kontrast mellan mjukt och hårt.

Hur har dvl påverkat musiken?

– Soundet har blivit mer modernt och i vissa avseendet även mer experimentellt och hårdare. Produktionen är mer fokuserad på enstaka ljud och inte lika mycket på ljudmattor som tidigare. Vi gillar båda att fucka upp ljud. Och på så vis skapa helt nya ljud.

”När jag börjar på en ny låt får jag alltid bilder i huvudet som ger en uppfattning om hur den bör framställas”

Hur viktig är estetiken för Ice Bunny?

– Jag ser musik i färger och estetiken blir därför väldigt central. När jag börjar på en ny låt får jag alltid bilder i huvudet som ger en uppfattning om hur den bör framställas, vilket gör min process väldigt visuell.

– Lite senare under våren kommer min första musikvideo ”Sweetheart”. Arbetet med den videon har lärt mig hur det är att driva en större visuell produktion. Med den erfarenheten hoppas jag på att fortsätta jobba mer visuellt och släppa fler videor snart. Jag tror det kommer att hjälpa mig få fram min vision på ett rättvisande sätt genom att visa den värld där min musik och karaktären Ice Bunny lever.

Lyssna på ”Gums” nedan: