PREMIÄR: Joselin – ”Om världen går under”

Foto: Anna Nordström

Imorgon släpper Joselin sin debut-EP Om världen går under, men redan idag har titelspåret premiär på HYMN. Och det är en modern och nedtonad poplåt, där texten målar upp ett relationsdrama i storstadsmiljö. I fokus står längtan, ängslan och rädslan för att inte våga säga vad en verkligen känner.

Joselin berättar:

– Inspiration till låten var att jag var intresserad av en kille, och att vi kunde prata om allt möjligt i timmar, men vi vågade inte prata om hur vi kände för varandra. Den dagen tänkte jag att om man visste att världen går under måste man verkligen ta mod till sig och tala om sina känslor. På ett sätt skrev jag låten för att ge mig själv mod att vara mer öppen med mina känslor. Men ibland känner jag att jag skrev låten för att han jag var intresserad av skulle våga öppna upp sina känslor!

– Detta var då pandemin fortfarande kändes väldigt osäker och jag hade själv fått flytta i förtid från Malaysia där jag bodde, för att hinna ta sista planet till Sverige innan landet stängdes ner. Planet lämnade Malaysia några minuter innan midnatt då flygplats och gränsen stängdes ner. Då vi var i luften i planet stängde EU sin gräns och det kändes som att landa i en dystopi då holländsk militär mötte oss i Amsterdam. Enbart de med EU pass kunde komma in och flygplatsen var stort sett tom. Även om jag klarade mig och allt gick bra, kändes det dystopiskt och jag försökte också fånga den känslan i låten – att det är dags att vara ärlig och öppen med sina känslor. Man vet aldrig vad som kan hända.

LYSSNA NEDAN!