Musikvideor du inte vill missa – oktober

Halloween-månaden oktober bjöd på obehagligt bra musikvideor från bland andra The Weeknd, Novo Amor och Elohim. Har du sett dem?

The Weeknd – “Too Late”

Vi börjar pang på med den obehagligaste men snyggaste videon. Blodigt, våldsamt och oemotståndligt när två opererade tjejer klär upp sig för att förföra en variant av The Weeknd och skapa sin egen drömman. Spoiler: Det blir bara brutalare framåt slutet.

Novo Amor – “I Feel Better”

Rörliga bilder snygga som fotografier. Knivar i ryggen, ett hjärta i en glasmonter och androgyn perfektion. Regisserad av Lisette Donkersloot som studerade konst och formgivning innan hon började regissera film (vilket syns).

Elohim – “Good Day Bad Day”

Oavsett om du har en bra eller dålig dag, så finns Elohim där vid din sida och vet hur det är. Dagar kommer och går. Ibland känner man sig galen. Men imorgon kanske det blir bättre…? Snygg färgmatchning, knasiga små händelser och skön attityd från Elohim som levererar andra bra videon på kort tid (se även “I’m Lost”).

Miguel – “Funeral”

Nakna kroppar, snygg ljussättning och intensiv låt. Miguel i mitten som ett slags helgon – men känslan är tvärtom. Det verkar snarare handla om synd, kaos och död. Det förekommer masker och man kan tro att det anspelar på Corona, men videon spelades faktiskt in före pandemin. I ett pressmeddelande hyllar Miguel regissörerna Philippa Price och Nina McNeely för att de förverkligade hans vision och tog den till en ny nivå. Precis så som samarbetet mellan artist och regissör ska funka när det är som bäst.

Bästa svenska video:

Cherrie – ”123 (feat. Yasin)”

Denna video är väldigt vacker tack vare användandet av speglar, vatten och reflektioner i kombination med strilande solljus, gröna träd och fladdrande tyger. Håll koll på regissören Karim Fakih, född och uppvuxen i Beirut, och med en bakgrund som graffitikonstnär. Hittills har han gjort videor åt ett flertal olika svenska artister (Linda Pireel, Jireel m.fl.).