Redaktionens favoriter v.6

Petra Mases. Foto: Fredrik Hillbom

Det är fredag och dags för HYMN-redaktionen att lista musikfavoriter från den senaste tiden.

Petra Mases – ”Inget stoppar oss nu” (Black Jack-cover)

Francis-sångerskan Petra Mases tredje singel i ordningen är en drömpoppig tolkning av dansbandshitten ”Inget stoppar oss nu”. Det funkar oväntat bra. Imorgon spelar Petra live på Grand i Malmö.

Pictish Trail – ”Lead Ballon” (låt)

Skottska Johnny Lynch gör underfundig popmusik under artistaliaset Pictish Trail och efter att ha följt hans senaste singelsläpp är vi övertygade om att kommande plattan Thumb World (släpps 20 februari) kommer att vara något alldeles extra.

Built To Spill – ”Bloody Rainbow” (Daniel Johnston-cover)

Built To Spill har spelat in ett helt hyllningsalbum till legendariska Daniel Johnston som ju tragiskt nog avled i fjol. Den 1 maj släpps Built To Spill Plays The Songs Of Daniel Johnston som bland annat innehåller spåret ”Bloody Rainbow” som kom i veckan.

Beverly Kills – ”I Dreamt In Commercials” (låt)

Göteborgsbaserade Beverly Kills har spåtts en ljus framtid och nu är den här. Aktuella singeln ”I Dreamt In Commercials” är ljudet av ett band som hittat formeln för att skapa perfekt indiepop.

Låpsley – ”Womxn” (låt)

Wow! Brittiska Låpsley lägger i en växel, både vad det gäller tempo och kvalitet. ”Womxn” är hennes poppigaste låt hittills och helgens självklara repeatlyssning.