PREMIÄR: Ishaaq – ”Svag karaktär”

Tidigare i sommar debuterade Isak Klasson som Ishaaq med alldeles strålande singeln ”D-vitamin” och om den låten smög sig på och gav oss energi inför sommaren så är nya spåret ”Svag karaktär” precis det chillpill en behöver för att klara av hösten.

Precis som föregångaren är ”Svag karaktär” en egensinnig men lysande blandning av svensk pop och orientaliska psykedeliska tongångar. Och att pressmeddelandet nämner Rae SremmurdDestiny’s Child och Roky Erickson som influenser säger väl allt? Det här soundet är unikt och Ishaaq är tveklöst en otroligt spännande artist.

Berätta om låten och om hur det känns att släppa ifrån sig den!

– Jag spelade in ”Svag karaktär” samtidigt som ”D-vitamin”, i Berlin förra sommaren, så det är kul att andra äntligen får höra den. Och för varje låt jag släpper får jag ju mer form som soloartist. Samtidigt som det känns befriande att bli av med allt bagage. Nu ska jag spela in nya låtar.

Kan du säga något om titeln?

– Jag har i alla fall svag karaktär, liksom många i min närhet. Högst troligt att väldigt många andra också har det, som släpas ner för trappan med huvudet före med känslan av att det kanske går att komma ner på något annat sätt.

Varför är ”Svag karaktär” aktuell 2018?

– I och med klimatförändringarna har det blivit tydligare att fler och fler vill att den här civilisationen ska ändra livsstil. Att det finns andra sätt att leva sitt liv på. Bara fram till ganska nyligen var det en radikal åsikt, men 2018 får den allt större utrymme i de stora medierna.

Premiärlyssna på ”Svag karaktär” ovan!

Foto: Sofia Runarsdotter