VIDEOPREMIÄR: Crying Day Care Choir – ”Fuck It I’m A Flower” (live)

Malmöbaserade folkpopbandet Crying Day Care Choir är singelaktuella med låten ”Fuck It I’m A Flower”. En låt som Jack Elz i bandet skrev som en kampsång till sin fru Sara (också hon bandmedlem).

– Jag skrev texten en kväll på tåget hem från Stockholm. Jag tittade på Sara, en tillsynes outtröttlig människa som pendlar mellan Stockholm och Malmö i sitt arbete med FNs flyktingorgan och samtidigt gör fantastisk musik. Denna dag hade hon dessutom våra två barn sovandes på vardera knä. Jag tänkte: Hon måste vara en blomma, inte ens ett tjockt lager asfalt skulle kunna stoppa henne. Så låten fick bli en kampsång för Sara, en av världens alla superhjältar, berättar han.

Foto: Mira & Tira Berglind

Nu har låten fått en fin livevideo som spelades in en tidig morgon i Champagne, Frankrike.

– Vi hade nästan gjort klart hela vårt album och bestämde oss för att göra nåt speciellt av det sista småfixet så vi hyrde en studio på den franska landsbygden. Eftersom att vi för ovanlighetens skull inte hade med oss barnen denna gång ville vi maxa de fem dagarna vi hade. Första dagen gjorde vi två videor i Paris och begav oss sedan till studion två timmar därifrån. Vi tog oss vatten över huvudet och kom inte till studion förrän vid ett på natten och eftersom att vår filmare Valerie var tvungen att åka tillbaka kl åtta nästa morgon var det bara att börja repa på natten, sova ett par timmar och sen kämpa sig upp för att göra den här vackra videon i morgonsolen.

Crying Day Care Choirs kommande album Wilting, Rooting, Blooming släpps 8 september.