VIDEOPREMIÄR: Sarah Klang – ”Sleep”

Göteborgsbaserade Sarah Klang debuterade nyligen med vackra singeln ”Sleep” och idag premiärvisar HYMN låtens stämningsfulla och fängslande video.

Per-Henrik Mäenpää som regisserat videon berättar:

– Det hela började med att jag drogs in i handlingen av Sarahs ”filmiska” sångröst. Det är inte så ofta det händer, men nu jag blev inspirerad av texten och sättet hon framförde den på medans jag mixade låten i studion.

Han fortsätter:

– Jag gillar hennes unika sound på rösten. Det är nog viktigaste för mig mig när det kommer till sån här musik. I vanliga fall så jobbar jag med att ljuddesigna/mixa film och komponera filmmusik. Och det är sällan jag lämnar det området för att mixa andras musik eller göra musikvideos. Men som sagt… När jag mixade låten efter att Sarah hade lagt sången så kunde jag inte hålla mig utan föreslog att vi skulle göra en video också!

F

– Min första tanke var att slänga på mitt smalaste objektiv 100mm och filma väldigt nära Sarah. Vilket vi gjorde en grå dag i hennes lilla etta i Nordostpassagen. Jag tänkte korsklippa det mot drömskt material som jag har från ett eget större pågående projekt. Det är material filmat i en lite ökenstad som heter Twentyninepalms och ligger mitt i Mojaveöknen ett par timmar från Los Angeles. Jag är själv besatt av dessa platser och det är ett ständigt återkommande tema i min egna musik.

– Jag kände att det skulle bli intressant att blanda Nordostpassagen med Öknen.

Per-Henrik avrundar sitt resonemang:

– Sedan lade jag till musiken och resten är historia! Min favoritscen är när hon äter en ostmacka med krasse och drömmer sig bort mot det som kunde varit… Allt som jag filmade i lägenheten har en blå ton och det andra som är filmat i Usa har mer värme vilket blir en fin kontrast. Jag kör en enkel Redrockmicro-rigg med en Canon 5D MarkII och en Canon 7D. Objektiven jag använde var 100mm, 85mm, 50mm. Och lite Ledpaneler i motljus på det!