Veckans FYND: Linnéa Selander, Smok-Mon och Le Dudes

Linnéa Selander. Foto: Hedvig Schroeder

Dags att vakna! Efter ett jul- och nyårsuppehåll är ordningen återställd; det är måndag och det betyder att HYMN presenterar tre fynd att hålla ögon och öron på.

Linnéa Selander

Linnéa Selander är en åländsk artist, som just nu är baserad i Malmö. Hon är precis i startgropen för sitt soloprojekt och har hittills släppt låten ”Swallow the Moon”. Hon kallar själv sin genre för ”club lullabies” – vilket passar väldigt bra. Mjukt och klubbigt mixas i en ganska enkel men ljuvlig produktion.

Smok-Mon

Smok-Mon har en bakgrund inom indiepop och en förkärlek för smutsiga beats. Utrustad med en modularsynth och en oldschool sampler skapar han långsamt växande texturer, djup bas och lekfulla melodier. En gjuten kombination av pop, ambient och techno. Hans första album 05:09 släpptes i december.

Le Dudes

Johan Magnusson (sång) och Gusten Perttu (gitarr/klaviatur) i Göteborgska slackerduon Le Dudes är aktuella med ep:n Glorified Pleasure. En skiva som doftar lika mycket av sextiotalets Kalifornien som av åttiotalets England och franskt sjuttiotal. Grymt!

Lyssna på vår playlist med FYND här.