Veckans FYND: Magneta, Horseface och Palmegruppen

Magneta

Varje måndag presenterar HYMN tre svenska musikakter att hålla ögonen på. Upptäck veckans FYND!

Magneta

Den elektroniska duon Magneta gör stökig och punkig popmusik av bästa sort. Till debutsingeln ”Jävla Svin” har de skapat en video om näthat som är byggd kring vidriga kommentarer som de har hittat på internet. ”Vi vill tro att avsändarna bakom vissa kommentarer i videon måste befunnit sig något slags rus. Folkvettet verkar ibland försvinna bakom tangentbordet” säger duons egna halva Agneta. Flera släpp är på gång, turligt nog, för ”Jävla Svin” är en fantastisk käftsmäll till låt.

Horseface

Horseface från Umeå gör den mest lekfulla popmusik vi hört på väldigt länge. Finsk sång, samplingar, medryckande rytmer och fiol är några av elementen i nysläppta singeln ”Omistaa”. I april kommer en fullängdare, bandets andra, på vinyl via Diskret förlag och på kassett via Dissonans.

Palmegruppen

Isak Friberg från duon Llojd släpper solomaterial med sitt alias Palmegruppen och han gör det med bravur. The Streets-tolkningen ”Torka dina tårar” är en omedelbar hip-pop-hit. ”Snodde en refräng, hoppas OK Mike Skinner” skriver Friberg om låten. Det här lär vara en fingervisning om var det här projektet kommer barka, och vi är övertygade om att Isak kommer att stå stadigt på egna ben. Lysande.

Lyssna på vår playlist med FYND här.