PREMIÄR: Bashjärta + Erika Rosén – ”Ett tappat hopp”

Foto: Johan Sundell

Om du har en förkärlek för svensk pop och rock med Bruno K Öijer-doftande texter bör du vara extra uppmärksam nu.

Bakom projektet Bashjärta hittar vi basisten och låtskrivaren Mattias Areskog och ”Ett tappat hopp” är första singeln från ett kommande nytt album. På låten gästar Erika Rosén på sång och Conny Städe på trummor. Daniel Ögren (Dina Ögon) har mixat. Det broderade omslaget är gjort av Gisela Ståle.

Låten, som musikaliskt hamnar någonstans mellan The War on Drugs och Hurula, kommer att premiärspelas live på Medley i Malmö på fredag den 22 april. Skivkollektivet Malmö Inre bjuder nämligen in till en helkväll och konsert med Bashjärta, Råå, Brothers of End, Matti och MW Bergqvist

Idag är det premiär på HYMN, både för originallåten och den akustiska versionen.

Lyssna nedan: