Veckans FYND: Emmer, Robin Forest och Bernhard

Emmer. Foto: Lars Gustafsson

Då var det återigen dags för Veckans FYND.

Emmer

Den som hade stenkoll på den skånska indie- och postrockscenen under tidigt tvåtusental såg säkerligen Like Honey, Velouria och Scraps of Tape göra x antal gemensamma spelningar i olika hålor runt om i landskapet. Nu har några medlemmar från banden slagit sina påsar ihop och igår var nystartade Emmer förband till Last Days of April på Plan B i hemstaden. Debutsingeln ”Skyline” är nittiotalsdoftande, janglig och skramlig indiepop, och inte helt olikt det som kollegorna i Hater och No Suits in Miami gör. Det våras med andra ord för en riktigt härlig indie-säsong i rikets södra delar. Vi ser fram emot att höra mer!

Robin Forest

Gävle-baserade Robin Forest skapar stillsam och naturnära ambient och aktuella EP:n You And The Wind är lätt att förlora sig i. Musiken präglas av närvaro, melankoli och tidlöshet. Titelspåret får en att släppa taget, glömma alla måsten och snart råder harmoni och balans – träden böjs i vinden och det enda sällskapet är dina egna tankar. Nämnda skiva släpps via högintressanta Lamour Records.

Bernhard

Bernhard debuterade med singeln ”Horrorshow” och nyligen släpptes även debut-EP:n Stray Dog. Skivans andra spår är snygga och medryckande ”Clean Slate”, där tunga beats och övertygande rap sätter tonen för ett spår som genomsyras av rock’n’roll-liknande nonchalans. Produktionen är smutsig och det går att dra paralleller till bortgångne MF Doom.

Lyssna på vår playlist med FYND här.