Hallå där… Christine Ekeberg!

Idag släpper tidigare The Voice-deltagaren Christine Ekeberg singeln ”Beautiful Mess”. En personlig pianoballad om självacceptans och om att försöka men inte uppnå perfektion. Norskan som även vunnit silvermedalj i World Championship of Performing Arts in Los Angeles följer med ”Beautiful Mess” upp fjolårets debut ”Drama”. 

För de flesta är du kanske mest känd som medverkande i norska The Voice 2019. Skiljer sig The Voice-Christine från artisten Christine Ekeberg av idag?

The Voice kändes som en stor möjlighet där och då, men jag skulle säga att Christine från The Voice var någon helt annan både som sångerska och artist än den jag är i mina egna låtar idag. Jag har lärt mig otroligt mycket om mig själv sedan dess, inte minst som låtskrivare. Jag känner att jag blivit mycket bättre och mer bekväm med mitt eget uttryck.  Nu vågar jag skriva låtar där jag är mer personlig.

”Jag har alltid varit en sökande sångerska och aldrig känt att jag helt har landat i en enskild genre”

På förra årets singel ”Drama” jobbade du med större arrangemang, en konstrast mot avskalade ”Beautiful Mess”.

– Jag har alltid varit en sökande sångerska och aldrig känt att jag helt har landat i en enskild genre, jag beskriver min stil som dualistisk. Att strippa ”Beautiful Mess” hela vägen med bara piano och min röst var ett väldigt medvetet val, jag ville att texten skulle komma fram och bli tydlig. Låten kom till mig en dag när jag improviserade på pianot, som jag ofta gör.  Vanligtvis hittar jag fina ackordföljder som tilltalar mig men den här gången tycker jag att ackorden talade till mig på ett helt annat sätt. Enbart ackordföljden berättade en historia och det blev lätt att lägga en melodi ovanpå tonerna. Det blev helt naturligt att låta låten förbli minimalistisk eftersom den ”föddes” på ett lite, för mig, annorlunda sätt.

Kan du utveckla innebörden av texten? 

– För mig är texten alltid den svåraste delen, det är ofta det jag lägger mest tid på. Den här gången fick jag hjälp av Rasmus Telle och Kjersti Sleveland, goda vänner jag skrivit mycket med tidigare. Jag hade text till stora delar av låten när vi började jobba med den, men det kändes inte helt rätt så det var fantastiskt att få hjälp att uttrycka det jag ville genom Rasmus och Kjersti. Texten handlar om hur man ska försöka acceptera sig själv och alla  aspekter av sig själv. Det är en väldigt personlig låt där jag försöker beskriva hur kaotiskt det kan vara i livet och alla motstridiga känslor man kan ha. Det är något jag tror många  kan känna igen sig i.

Förra året släppte du som sagt singeln ”Drama” som nu följs upp av ”Beautiful Mess”. Kan vi förvänta  oss en tredje singel 2022?

– Det kommer mer musik 2022, jag ser verkligen fram emot att visa upp mina nya låtar. Jag har skrivit mycket nytt på sistone, men har nu ett litet skrivuppehåll efter att jag blev mamma under hösten.

”Beautiful Mess” släpps 26 november på Rexius Records