Klubb HYMN och Westside Music Sweden skapar ny scen

Affischen är illustrerad av Christopher Walter

Klubb HYMN och Westside Music Sweden har slagit sig samman för att skapa en ny scen och först ut är Viktoria Ottosson från Lesley och Glenn Udéhn. Allt går av stapeln den 25 november på Kastello i centrala Göteborg.

Vår målsättning är att skapa en plattform i det mindre formatet – samtliga framträdanden filmas och dokumenteras – med förhoppningen att skapa en unik scen för både artister/band och besökare. Vi ses!

Viktoria Ottosson

Göteborgsbaserade Viktoria Ottosson – ursprungligen från Umeå – släppte nyligen solodebuten ”sos candy”. En låt som prisats av både Gaffa och PSL. Ljudbilden kan bäst beskrivas som lo-fi, med drömska inslag och starka melodier. Temat är Comfort Food och detsamma gäller Viktorias kommande EP. I sitt textskrivande har hon utgått från fyra olika snabbmatställen eller godisaffärer nära sin bostad vid Wieselgrensplatsen i Göteborg. SOS Candy är en godisaffär och den ligger till grund för en bitterljuv låt om kärlekens små lekar. Viktoria är även frontfigur i hyllade indiebandet Lesley.

Glenn Udéhn

Glenn Udéhn har sedan debutalbumet 2014 kallats för Göteborgs nya indieprins och stans nya pophopp. 2018 kom uppföljaren Det går åt helvete nu, ett album som fick både ris och ros av kritikerna. Udéhn har sedan debuten varit med i SVT, på Kulturnyheterna, varit förband till bland annat Timo Räisänen och Florence Valentin, och gjort otaliga spelningar runtom i Sverige. Nu i november kommer ”Mitt i natten”, första singeln inför tredje albumet.

Han låter meddela:

– ”Mitt i natten” handlar om att pendla mellan hybris och dåligt självförtroende, att i ena stunden förvänta sig att kungen ska höra av sig, och i andra stunden har man så dåligt självförtroende att man undrar om något man gör spelar någon som helst roll. I slutändan landar man i en gråzon där ingenting händer för en själv, men man hör om allt som händer för alla andra i efterhand.