Hallå där… Fredrik Skoglund!

Foto: Joen Bendiktusson

På fredag släpper Fredrik Skoglund singeln ”Grateful”. Artisten som beskriver sin musik som ”väldigt poppig med en touch av akustiska element” följer nu upp ”Fall in Love with U” från 2019. På ”Grateful” vill Skoglund förmedla vikten av att vara tacksam för det en har och att inte ta något för givet. Den 24-åriga göteborgaren jagar ständigt ett ”bättre” sound och nöjer sig inte förrän hans senaste produktion överträffat sin föregångare.

”Grateful” når lyssnare lagom till helgen. En lite intensivare låt i jämförelse med dina tidigare släpp, håller du med?

– Absolut, ”Grateful” är lite mer uptempo men också väldigt lätt i sitt utryck. Jag jobbade tidigare med en annan låt som jag upplevde som långsam, jag ville gå åt ett annat håll till något med mer fart.

Vad är din relation till temat tacksamhet?

– Det uppenbara budskapet i låten betyder mycket för mig, jag tycker det är viktigt att stanna upp och tänka efter på allt det fina man har och att låta sig njuta av det.

Du har ett driv efter ständig förbättring i din musik, vilket i detta fall resulterat i en högre tempo!

”Jag försöker hela tiden att uppnå perfektion”

– Jag har tidigt i processen en tydlig vision om hur saker och ting ska låta, vilka instrument som ska inkluderas och vilken melodi jag ska använda. Jag strävar alltid efter att min nya låt ska låta bättre än min förra. Jag försöker hela tiden att uppnå perfektion.

Är fokus redan inställt på att överträffa din osläppta singel? Hinner du nöja dig med resultatet innan det är dags för nästa nivå av perfektion?

– Haha, nu ska låten gå på repeat. Jag kan slappna av ett tag och fira med familj och vänner.

(”Grateful” släpps 29 oktober på Rexius Records)