Hallå där… King of Little Sweden!

Press

Idag, fredag, släpper den svenska gruppen King of Little Sweden singeln ”Dave Is Online”. Singeln kommer drygt ett och ett halvt år efter deras senast låt ”Better Off As Friends”, som spelats över en och en halv miljon gånger på Spotify. Gruppen hoppas nu på att överträffa succésingeln, och det på goda grunder. King of Little Swedens honungslena produktion och tydliga hitfaktor går att känna igen väl, även på deras nya giv.

Beskriv er nya låt ”Dave Is Online”!

–  ”Dave Is Online” handlar om att vara väldigt hung up på någon. Desperat, gränsen till manisk. Låten baseras på tanken om att tekniken, i vår generation, har en betydande roll i hur vi träffar andra människor. Låten handlar om en person som är olyckligt kär, som sitter ensam framför en skärm och väntar på respons

Er hit ”Better Off As Friends” spelades in i Verbier, Schweiz på 1675 meters höjd, är detta något ni har upprepat för ”Dave Is Online”?

– Vi skrev början på ”Dave Is Online” i Verbier, sen har låten legat och vilat ett tag. Låten gjordes klart i Huskvarna på en aningen lägre höjd.

Vilka är medlemmar i King of Little Sweden?

– Det har sett lite olika ut under åren, men just nu är vi fem stycken. Love Jonsson (sång), Julia Jonsson (sång), Jacob Hallberg (producent), Ludvig Klint (producent) och Sven Du Gay (manager). Vi är alla låtskrivare som samarbetar med varandra. Någon kommer med en idé som någon annan spinner vidare på. När den slutliga versionen av en produktion presenteras har alla varit med och bidragit med sin personliga touch.

”Vi har lite olika saker som kommer ske i höst och vi är nog alla peppade på den nystart som hösten innebär”

Utöver det stundande släppet, vad ser ni fram emot under sommarens sista veckor?

– Vi har lite olika saker som kommer ske i höst och vi är nog alla peppade på den nystart som hösten innebär. Fram till dess njuter vi av den sista ledigheten.

”Dave Is Online” släpps 13 augusti på Rexius Records