Veckans FYND: Friggen, Tyda Drömmar och Honey

Friggen pressbild

Då var det återigen måndag och dags för Veckans FYND!

Friggen

Hjärnan bakom projektet Friggen heter Niklas Larsson och nu är han aktuell med ett kassettsläpp på det brittiska punk och electro-skivbolaget Muzai.  Niklas musik är en hypnotisk resa i det analoga, instrumentala synthrikets underbara värld. Lyssna på och titta på videon till magiska singeln ”Naiv. Super” nedan.

Tyda Drömmar

Tyda Drömmar singeldebuterade med ”I rörelse” i förra veckan. Det är Karin Boyes dikt med samma namn som tonsatts och fått musikaliska kläder. Musikmässigt är det, enligt artisten själv, ”en elektronisk folksaga som dokumenterar nuet och livet”. En beskrivning som vi köper rakt av.

Honey

Miranda Öhman och Magda Skyllbäck, för tillfället bosatta i London, utgör duon Honey. Svängiga singeln ”When Harry Met Sally” är en lika klockren som klassisk countrypoplåt som fastnar som tuggummi i hjärnan efter bara ett par lyssningar. Missa inte den tillhörande musikvideon.


Lyssna på vår playlist med FYND här.