PREMIÄR: Ryk – Parasite Future EP

Press

Stockholmsbaserade Ryk har tidigare släppt singlarna ”Wonder Why”, ”West End” och ”All He Wants”, men nu är det dags för EP-debuten Parasite Future (ges ut imorgon via Welthund Music). Låtarna på skivan bär kopplingar till artister som James Blake, Jamie Woon och Rhye, med inslag av klassisk musik – atmosfärisk pop, där elektroniska och moderna influenser möter tidlösa melodier.

Ryk berättar:

– Att släppa skivan känns som att klara av sitt andra maraton. Jag vet inte hur många timmar jag har lagt på projektet för att på så sätt kunna bygga upp mitt självförtroende, konfrontera alla rädslor och depressioner. Men framför allt har jag kämpat med att få allt klart. De här skivan är 100 procent jag. Den är lika spretig som sammanhängande och jag har lärt mig så mycket under skapandeprocessen. Jag skulle kunna skrika rakt ut i timmar för dela den stolthet och lättnad som jag känner idag. Att göra och släppa musik är ett privilegium och det är jag väl medveten om. Parasite Future är så mycket mer än ackord, melodier och känslor. Och jag hoppas att alla som lyssnar kan hitta något som attraherar dem personligen. Det är och kommer alltid att vara den enda orsaken till att jag delar med mig av min musik.

Lyssna nedan: