Veckans FYND: Birds on Clouds, Dafne Andas och Bear & Lion

Birds on Clouds
Birds on Clouds

Då var det återigen måndag och dags att presentera veckans FYND!

Birds on Clouds

Med sättningen sång, gitarr, piano, trummor, fiol samt tvärflöjt/harmonika/xylofon skapar Malmöbandet Birds on Clouds drömsk, melankolisk och experimentell pop influerad av artister som Florence+The Machine, Cat Power, och Ane Brun. Nyligen släppta ep:n Nothing Changes if Nothing Changes är värd din uppmärksamhet.

Dafne Andas

Rapparen, låtskrivaren och producenten Dafne Andas är aktuell med klockrena singeln ”Karriärkvinna” – en feministisk låt som ironiserar över begreppet ”karriärkvinna”. Singeln är det första smakprovet från kommande ep:n Åskmoln.

Bear & Lion

Tänk dig en blandning mellan Junior Boys och Bon Iver och du hamnar rätt nära Örebro-baserade Emanuel Strandhs och Gustaf Elfstrands gemensamma band Bear & Lion. Två låtar går att hitta på Spotify, ”Tears” och ”Trees” – den senare är oväntat nog den mer melankoliska av dem medan ”Tears” präglas av beats och klubbsound. På fredag spelar Bear & Lion live på Pero Älskar Musik i Stockholm.