Musikvideor du inte vill missa – juni

Sofie Tedenstad Svebring förutspår att juni månads utbud av musikvideor kommer ta stor plats på årets bästa-listor. Månaden bjöd på extra många bra videor, från bland andra RAYE och L’Impératrice ft. Maggie Rogers.

Island Mint – ”Burnout” (Regi: Marek Partyš)

Det tjeckiska bandet Island Mint har tillsammans med regissören Marek Partyš skapat en surrealistisk historia om världens undergång. Alltihop bygger på sarkastisk humor och fantasifulla scener. Videon är i en klippboks-animerad stil som också är halva behållningen.

L’Impératrice ft. Maggie Rogers – ”Any Way” (Regi: Zite et Léo)

”Got stranded on a weird planet, might not be home tonight”. Ett citat från videon som sammanfattar den väldigt bra. En grupp musiker tillika aliens har landat på jorden av ett misstag men tar det med ro och börjar spela och sjunga samtidigt som en mekaniker från jorden försöker laga deras skepp.

RAYE – ”Genesis” (Regi: Otis Dominique, RAYE)

Troligtvis en av årets mest ambitiösa och innehållsrika videor som landar som en bomb i hjärtat. Videon är uppdelad i två vitt skilda delar. Det börjar med en historia om dåligt självförtroende, en förödande samhällsutveckling och kampen om att vara människa. Sen utvecklas den till ett glatt klipp som inspirerar oss att se ljuset i tillvaron.

Som om detta inte var nog måste jag också droppa länkar till ett gäng andra fina videor från juni månad. Något säger mig att juni månads utbud kommer ta stort utrymme på listorna över årets bästa videor.

Peggy Gou – ”Lobster Telephone” (Regi: Alice Kunisué)

Jamie xx – ”Treat Each Other Right” (Regi: Rosie Marks) 

Moses Sumney – ”Vintage” (Regi: Moses Sumney)

BIJI – ”Zigidi” (Regi: Maceo Frost)

Self Esteem ft Moonchild Sanelly – ”Big Man” (Regi: Piers Dennis)