PREMIÄR: Mount Valley – The Bird Sings My Name

Foto: Pirjo Backman Piroth

Johanna Piroth utgör ena halvan av hyllade LOKATT och nu solodebuterar Johanna med avskalade och akustiska projektet Mount Valley. HYMN kan med stolthet presenterade debutskivan The Bird Sings My Name, vars ljudbild färgas av 60-talets folkpoptradition, vilket skapar en tidlös atmosfär som imponerar. Mount Valley ger verkligen mersmak.

Lyssna nedan:

Låtarna är inspelade av Mount Valley i ett hus i Skåne omgivet av hav, åkrar och ängar, kompletterat med fältinspelningar från de olika platserna som låtarna är skrivna på. Ljud som havsbrus, bäckar, syrsor och fågelsång som skapar en stillhet och ett lugn, en förhoppning om att allt kommer bli bra. Mount Valley har även mixat albumet själv och skapat artwork till låtarna. Följ mountvalleymusic på Instagram för att ta del av konsten.