Redaktionens favoriter v.24

Ön! pressbild

Hurra för fredag, hurra för en fullmatad veckolista med musikfavoriter! Det här är sista omgången innan sommaruppehållet, så passa på och njut av allt godis.

Ön! – ”Bilbao” (låt)

Den som kan sitt swindie-tal känner igen Jens Jansson och David Birde från Brainpool, och Jens Lindgård från The Mopeds. Tillsammans utgör de instrumental-duon Ön! som nyligen släppte singeln ”Bilbao”. Låten är hämtad från plattan Eurobeat (release i augusti), som består av låtar inspirerade av olika städer i Europa. Vi följer hemskt gärna med på resan!

John Riggebo – ”Guds vilja” (låt)

Ordkonstnären och indiemusikern John Riggebo slösar ingen tid på nya singeln ”Guds vilja”. På under en och en halv minut hinner han avhandla tiden efter ett uppbrott på ett lika naket som briljant sätt. Barbara Chamoun (Chamoon) har producerat denna minimalistiska poppärla som är den första låten att släppas från kommande EP:n Solnedgången slant.

Elin Ottilia – ”everything, it’s all for you” (låt)

Malmöbaserade Elin Ottilia fortsätter att briljera. Nya singeln ”everything, it’s all for you” börjar stillsamt och exploderar så småningom i ett storslaget outro. Låten, som hon tillägnar sin syster, beskriver oro och sårbarhet och har en förmåga att krypa in under huden på en. Debut EP:n (med samma titel som singeln) kommer att släppas den 27/6 i samband med en release-spelning på Skeppet i Göteborg. 

Chelsea Wolfe & Boy Harsher – ”House Of Self-Undoing” (Boy Harsher remix)

Den elektroniska duon Boy Harsher har gjort en remix av Chelsea Wolfes låt ”House of Self-Undoing”, och givetvis blir det ett lyckat resultat. Den annars tunga gitarr-versionen, har nu fått en mer dansant touch. En drömsk klubbversion att dansa loss till under sommarens sena nätter.

Beachwood Sparks – ”Gentle Samurai” (låt)

Beachwood Sparks har fått bra fart på sin comeback och nya The Byrds-doftande singeln ”Gentle Samurai” är 60-talsinspirerad folkrock av bästa sort. Avslutningen mynnar ut i en psykedelisk färgexplosion.

Enumclaw – ”Change” (låt)

Washington-bandet Enumclaw spelar 90-talsgrunge och deras nya singel ”Change” följer mallen för en låt i nämnda genre – ändå lyckas de övertyga. Detta är alternativrock som osar amerikansk lo-fi och distade gitarrer, med en text som handlar om falnad kärlek. Toppklass!