Redaktionens favoriter v.18

Christine And The Queens arkivbild. Foto: Samuel Isaksson/Rockfoto

Då var det återigen fredag och dags för den traditionsenliga tipslistan från HYMN-redaktionen.

Christine and the Queens – ”Rentrer Chez Moi” (video)

Det är svårt att hitta någon samtida musik som är så sexig som den som Christine and the Queens gör – och finns det något vackrare språk än franska? Nya singeln ”Rentrer Chez Moi” förför på alla plan och videon fångar en tidig nittiotalskänsla. Nostalgiskt och eteriskt.

girl in red – ”Girlfriend Is Better” (Talking Heads-cover)

Norska Marie Ulven har gjort sig omåttligt populär med projektet girl in red och just nu är hon aktuell med sin andra fullängdare I’m Doing It Again Baby – men också med en gjuten Talking Heads-cover. Tolkningen av ”Girlfriend Is Better” är med på kommande samlingen Everyone’s Getting Involved: A Tribute to Talking Heads’ Stop Making Sense som släpps i mitten av maj, och förutom Ulven är världsartister som Paramore, The National och Lorde med på plattan.

Robin Velander – Sisyfosmaskinen (ep)

Robin Velander gör elektronisk, refrängstark och melankolisk pop med eftertänksamma texter på svenska. I veckan kom epn Sisyfosmaskinen som för uttrycket vidare. Rekommenderad lyssning för alla som gillar Stilla Havet, Kents senare album eller Kites mer introverta stunder.

Charly Bliss – ”Nineteen” (låt)

New York-baserade Charly Bliss annonserade sitt första album på fem år med storslagna balladen ”Nineteen” tidigare i veckan. En intensiv låt om något så intensivt som den allra första kärleken. Saxofon-solot är helt magiskt och adderar en helt ny nivå till låten. Missa inte!

SÅNGARE I SOLIDARITET MED PALESTINA ”Vi bär alla barnen”

Adam Taal, Adonis Sawhala, Amanda Bergman, AmenA, Andreas Magnusson, Andres Esteche, , Ane Brun, Annamaria Espinosa, Dalal Halabi, David Ritchard, Dunya Aloul, Elle-Kari Sander, Eric Saade, Fouad Jazzar, Fredrik Apollo Asplund, Hampus Eurenius, Hanna Hallqvist, Iiris Viljanen, Jenny Wilson, Johanna Kroon, Josef Garcia, Julia Frej, Lisette Pagler, Louise Hoffsten, Maja Francis, Maria Andersson Lundell, Marit Bergman, Min stora sorg, Naomi Pilgrim, Petra Marklund, Rana Aloul, Rebecca Facey, Sibille Attar, Stefan Sundström, Thomas Stenström, Thomas Youssef, Timbuktu, Tove Lind Mckeever, Viktor Gustafsson… i solidaritet med blodbadets Gaza. Behövs inte mer information än så.

Repeat – ”Man On The Moon” (låt)

Repeat fortsätter att släppa melodiösa hardcore-låtar och nya singeln ”Man On The Moon” är inget undantag. Mjuka vibbar möter skarpa gitarrer. Medlemmarna verkar ha hur mycket kreativitet som helst.