PREMIÄR: Jo Yonderly – ”Heads”

Foto/artwork: Lovisa Duprat

Malmöbaserade Jo Yonderly är aktuell som support till Dungen på Plan B i hemstaden den 16 maj. Men innan dess finns det tid för både singelsläpp och ett gig i kombinerade öl/skivbutiken Folköl & Dunka Dunka nu på lördag. HYMN har äran att stå för singelpremiär av ”Heads” – en låt som nästan inte blev av.

– ”Heads” har följt mig i flera år nu. Arbetet med låten inleddes och skrotades under tiden jag fick ta del av och dela studio med Tore Johansson vid Klaffbron i Malmö. Efter skrotandet av Klaffbron tvingades jag till en flytt. På Tambourine Studios plockade jag upp låtidén på nytt, men efter flertalet försök att spela in låten skrotade jag den än en gång. En sjukdomsperiod senare fick jag rätt på mina huvuden och tillsammans kläckte vi ur oss det som nu är den färdiga produkten och låten, säger Jo Yonderly.

Lyssna nedan:

Denna storslagna låt är hämtad från en kommande sexspårs-EP som är planerad att släppas under våren.