Redaktionens favoriter v.15

Chappell Roan. Foto: Ryan Clemens

Fredag AKA veckans bästa dag är här! Vi firar med en riktigt gjuten tipslista från redaktionen.

Chappell Roan – ”Good Luck, Babe!” (låt)

Här har vi den perfekta förfestlåten, lagom peppig för att värma upp kroppen för dans. Chappell Roan släppte åttiotalsdoftande albumet The Rise and Fall of a Midwest Princess i fjol, men följer nu alltså upp med singeln ”Good Luck, Babe!”. En såkallad popbanger!

Gustaf – ”Close” (video)

Brooklynbaserade Gustafs låt ”Close” låter ungefär som en blandning mellan Sonic Youth och Savages och nu har postpunk-kvintetten släppt en tillhörande video som är själva definitionen av coolness. Gustaf är också aktuella med en Europaturné i sommar där de bland annat besöker Köpenhamn.

It’s For Us – I’ve Got Good News (låt)

It’s For Us släpper sitt tredje album och visar att de är i toppform. Bland de elva spåren på Out Of Time finns många låtar att sätta på repeat och ”I’ve Got Good News” är definitivt en av dem. Ett melodiskt, malande stort sound där shoegaze och indie möter modern postpunk.

Amanda Bergman – ”Poor Symmetry” (låt)

Amason-sångerskan Amanda Bergman har en av Sveriges mest fängslande röster och nu är hon aktuell med en ny solosingel och så småningom en fullängdare och stor turné. Your Hand Forever Checking On My Fever kommer 7 juni. Tills dess repeatlyssnar vi på fina ”Poor Symmetry”.

Backpool – ”I Feel Fine” (låt)

I veckan presenterade sig Backpool, ett helt nytt band bestående av Los Angeles-baserade industrial pop-drottningen Kanga och en ukrainsk producent. Tillsammans gör de vad de själva kallar post liminal bedroom metal. Första singeln och videon ”I Feel Fine” får oss att ser fram emot mer!

Citizend – ”Bad Moon Rising” (låt)

Göteborgsbaserade Citizend – bestående av Emil Gustavsson och Otto Nilsson – har gjort en ökendoftande cover på Credence Clearwater Revivals klassiker ”Bad Moon Rising”. Ljudbilden är karg, nästintill industriell, men framför allt handlar det om nedtonad och spöklik americana. Singeln är hämtad från kommande EP:n The Spiral.

Pod Zola – ”RAUS” (låt)

Pod Zolas debutsingel ”RAUS” präglas av en klaustrofobisk känsla och påminner om de bästa postpunk-banden i skarven mellan 70- och 80-talen. Detta ger verkligen mersmak.