Redaktionens favoriter v.8

Brown Horse. Foto: Katie Jones Barlow

Då var det fredag igen och dags för HYMN-redaktionen att samla ett gäng musiktips i en fullmatad lista.

Brown Horse live på Folk Å Rock (spelningstips)

I förra veckan kom beskedet att Folk Å Rock, som tillhör Malmös mest legendariska skivbutiker och spelställen, stänger ner på Lilla Torg. Planen är att flytta verksamheten, men den som vill ta en gravöl för just detta krypin bör göra det i morgon, då man får celebert besök av debutalbum-aktuella americanasextetten Brown Horse. Oavsett om du kan gå eller inte, missa inte att lyssna på dessa brittiska stjärnor.

Kim Gordon – ”I’m a Man” (video)

Kim Gordon fortsätter vara den koolaste på planeten Tellus. Precis som i videon till förra singeln har hon bjudit in dottern Coco till att delta i den visuella biten till nysläppta ”I’m a Man”. Så himla snyggt, ännu en gång. Alex Ross Perry har regisserat. Nya albumet The Collective släpps 8 mars.

Adrienne Lenker – ”Fool” (låt)

Adrienne Lenker är aktuell med Skandinavienbesök i vår och sommar, både solo och med sitt band Big Thief. Men innan dess är det dags för nytt solosläpp och alla singlar från Bright Future hittills har varit guld – så också senaste ”Fool” som gått på repeat hela veckan.

Boy With Apple – ”Good For You” (låt)

Det börjar närma sig debutalbumsläpp för Göteborgsbaserade Boy With Apple – den 15 mars kommer Attachment via VÅRØ. Dagsfärska singeln ”Good For You” bjuder på atmosfärisk shoegaze, som gjord för att kompa dina drömmar.

Bat For Lashes – ”The Dream Of Delphi” (video)

Bat For Lashes estetik har alltid varit eterisk ut i fingerspetsarna, men också dramatiskt teatralisk och det är något som verkligen manifesteras i videon till nysläppta singeln ”The Dream Of Delphi”. Veckans vackraste fem minuter skådar du nedan: