Hallå där… Bunny Slope!

press

Stockholmsbaserade tweetrion Bunny Slope släpper idag låten ”Marie, You Wanna?” – en låt om den där häftiga tjejen från högstadiet som alla var förälskade i. HYMN passade på att kolla läget med bandet.

Hej Bunny Slope! Varför heter ni som ni gör – finns det någon kul story bakom?

– Vår trummis Reben hörde uttrycket ”the bunny slope” (vilket är det engelska namnet på skidbackar för barn) när hon var 15, hon tyckte det var gulligt och bestämde att om hon nån gång startar ett twee-band ska det heta Bunny Slope. Lyckligtvis gick resterande bandmedlemmar med på detta.

Hur gick det till när ni bildades?

– Bandet har funnits sedan sommaren 2021 med varierande lineup fram tills för två år sen i januari 2022. I baren på Carmen på Södermalm fick trummisen Reben kontakt med nuvarande basist Jasmin av en slump, de var båda där på dejt med sina ex-pojkvänner men klickade bättre med varandra. Efter ett snabbt provspel med gitarristen Fred föll alla bitar på plats och Bunny Slope-trion, som den ser ut idag, kom till.

Berätta lite om nya singeln ,”Marie, You Wanna?”

– Den tar oss tillbaka till tonåren, till impulsiv kärlek med grandiosa fantasier. Alla har väl känt någon Marie, en tjej som var så gränslöst cool att man tänkte att man skulle bli coolare bara av att befinna sig i samma sfär som henne. I låten heter hon Marie men hon skulle lika gärna kunna heta: Britney, Johnny, Mary Magdalene, eller rakt av ”Nirvana-tischa” – men de rullar inte riktigt av tungan lika bra. Soundet är som något man skulle lyssna på med högsta volym i sitt tonårsrum; den passar lika bra med ilsken frustration och skrika-i-kudden-känsla, som med extatisk upprymdhet och hårborste-mikrofon.

”I låten heter hon Marie men hon skulle lika gärna kunna heta: Britney, Johnny, Mary Magdalene, eller rakt av ’Nirvana-tischa'”

Ni nämner band som legendariska band Sonic Youth och Moldy Peaches i er promotext men om vi tänker mer samtida, vad lyssnar ni på just nu?

– Vi ska inte ljuga, våra spellistor är till största delen fyllda med musik som släppts för minst några decennier sen. Men bland samtida artister uppskattar vi verkligen de som vågar göra något som känns färskt och eget. Holiday Ghosts, Bug Club, och Belle and Sebastian (som konsekvent släppt twee-formativ musik i över 25 år) är favoriter hos Reben medan Freds tendens mot King Gizzard & the Lizard Wizard och Brian Jonestown Massacre nog kan hållas ansvarigt för vårt stundtals psykedeliska sound. Jasmin lyssnar mest på indie: of Montreal, Born Ruffians och sångaren ARTHUR men är också för närvarande nästan hypnotiskt besatt av funklegendarerna Vulfpeck och deras basist Joe Dart. Kanske att detta uppdagas i ett framtida låtsläpp?

press

Någon annan på den svenska indiescenen som ni vill lyfta?

– I somras spelade vi med Kape Yeel från Östersund och blev helt tagna. De blandar mycket influenser, men lyckas ändå hålla en röd tråd som inte riktigt går att få grepp om – men inte heller riktigt går att stå still till. Det är intressant, välproducerat och väldigt groovy. Man vet liksom att man bara måste dansa men man vet inte hur, så man hittar på något helt nytt längs vägen, vilket är precis som det känns att de har gjort med sin musik. De har också ett sjukt snyggt visuellt uttryck på sina sociala medier vilket inte ska underskattas. Vårt låttips: ”DOGGS”.

”Först ut är en releasefest med ett gulligt Alla hjärtans dag-tema”

Vad händer framöver, några fler släpp eller spelningar på G?

– Det bästa vi vet är att spela live och det gör vi så ofta vi kan. Först ut är en releasefest med ett gulligt Alla hjärtans dag-tema, planerad i samband med låtsläppet. Det ägen rum lördagen den 10:e februari på Hjorthagens Kulturhus med support från indiebanden Bunker2 och Blå Vägen. Vi har också precis spelat in material till vårt nästa släpp, Bunny Slope-balladen ”Sucks to Be Lonely”, som kommer med en tillhörande musikvideo i svartvitt med oätna morotsstavar, skrumpna ballonger, och ledsna ögonbryn. Vi siktar på ett släpp till, precis innan våren när vädret är som allra vemodigast.

Lyssna på ”Marie, You Wanna?” nedan: