VIDEOPREMIÄR: Lotta Wenglén – ”Riding High”

Lotta Wenglén följer upp sommarens EP-släpp Stardust & Debris med en ny singel och en otroligt rörande tillhörande video.

– Mor berättade för mig att hon och far dansar en gång om dagen för att hålla igång far som har Alzheimers. Jag tyckte det var en sådan fin bild så jag skrev en låt om deras dans längs mattkanten. Kunde fortsatt inte släppa bilden av dem dansades hemma på äkta mattan så jag frågade Niklas Hansson (som även gjort videon till singeln ”Alla andra ska dö”, 2020) om han ville filma en musikvideo där mina föräldrar dansar, och han sa ja! Sedan tillkom även dokumentärfilmaren Jessica Nettelbladt på en extrakamera. Jag är så oerhört glad att vi tillsammans kunde göra det här kärleksdokumentet av och med mina föräldrar, berättar Lotta.

Ikväll firas släppet med spelning och videovisning i Moriskans bistro i Malmö, men redan nu kan HYMN-läsarna ta del av den ovan.