Redaktionens favoriter v.48

Miso Extra. Foto: Claryn Chong

Ännu en vardagsvecka är snart förbi och första advent väntar runt hörnet. HYMN-redaktionen summerar traditionsenligt veckans favoriter nedan.

Miso Extra – ”2nd Floor” (video)

Hong Kong-födda men London-baserade Miso Extra gör eklektisk och energisk modern popmusik som är lika intressant som genreöverskridande. Nyligen släpptes dubbelsingeln ”2nd Floor”/”Constant Suprises” där den senare är en Little Dragon-cover. Missa inte, och missa inte heller videon till ”2nd Floor”.

Jonathan Johansson – ”Alla fåglar blåa” (Staffan Hellstrand-cover)

Jonathan Johansson gjorde sin sista kväll i Så mycket bättre-bubblan förra helgen och vilken otrolig sorti han gjorde när han tolkade Staffan Hellstrands klassiker ”Lilla fågel blå”. ”Alla fåglar blåa” ger ett utifrån-perspektiv på psykisk sjukdom, där den anhörige äntligen får en röst i det tragiska trauma som drabbar så många fler än enbart den sjuke. Väldigt rörande och väldigt skickligt, som alltid, av Sveriges främste textkonstnär. Nu ser vi fram emot vårturnén.

body/negative feat. Midwife – ”sleepy” (låt)

Los Angeles-baserade Andy Schiaffino ligger bakom ambient/folk noir-projektet body/negative och nu är artisten aktuell med en kommande skiva som delvis är producerad av Midwife. Smakprovet ”sleepy” har precis som titeln antyder ett ganska sömnigt anslag, men ack så vackert det är!

Lana Del Rey – ”Take Me Home, Country Roads” (cover)

Efter att ha avslutat en USA-turné som slutligen tog henne till West Virginia, så släpper Lana Del Rey passande nog en cover på John Denvers klassiker ”Take Me Home, Country Roads”, som refererar just till West Virginia. Resultatet blir vackert och innerligt, och känns lite som en värmande filt i vinterkylan.

Beyoncé – ”My House” (låt)

Beyoncé släpper nytt efter förra årets framgångssaga Renaissance och de som gillade nämna album lär inte bli besvikna på energiska attitydsbomben ”My House”. Singeln promotar filmen Renaissance: A Film By Beyoncé.