PREMIÄR: Holy Ship – ”Godless You”

Press

Bakom namnet Holy Ship hittas Stockholmsbaserade Jonatan Westh och tillsammans med de långvariga samarbetspartnerna David Götestam och Sebastian Forslund skapar han psykedelisk alternativrock med shoegazerötter. Musiken är drömsk, atmosfärisk och tidlös. Nya singeln ”Godless You” är ett riktigt styrkebesked och lär förstärka Holy Ship som en av de bästa akterna inom nämnda genre.

Jonatan berättar:

– Texten beskriver en känsla av att se en storm närma sig på horisonten, känna vinden vina och regndropparna börja falla långt innan blixten slår ned. 

– Förlusten är som en våg som slår över oss, och vi är maktlösa att stoppa den. Vi kan bara låta den svepa över oss och hoppas att vi kommer upp till ytan igen. Förlusten är som ett svart hål, en kosmisk kraft som slukar allt, inklusive tron på en gudlig plan. Förlusten kan vara en väckarklocka, som öppnar våra ögon och tvingar oss att konfrontera verkligheten som den är.  Godless You kom till i en stund av prövning, Men den kom också till i en stund av hopp och kreativitet, där musiken blev mitt sätt att försöka förstå och dela mina känslor med världen. 

 Musiken gestaltar en känsla av som får oss att känna att vi är på väg någonstans bortom den fysiska världen. En känsla av viktlöshet och en längtan efter en möjlighet att reflektera över vår egen andliga resa och de utmaningar och tvivel som vi kan ställas inför. En påminnelse om att tro och tvivel är en del av den eviga strävan mot det okända. Det är en låt som ger en inblick i själens kamp, dess tvivel, och dess längtan efter försoning. En resa som låter oss reflektera över de komplexa frågorna om människans natur.

– Det är en låt jag älskar, men som jag hatar att jag behövde skriva.

LYSSNA NEDAN!

”Godless You” är första singeln från Holy Ships kommande debutalbum Beyond Frames som släpps i början av nästa år.